קוס, פסגת החלומות של אלפי צעירים ישראלים אשר עולים על מטוס בישראל ותוך שעה נוחתים לנופשון שכולו בילויים, כיף חוף ים שטוף שמש ומלא חתיכים וחתיכות מכל העולם הרובצים להם בהנאה ונהנים מהשמש המלטפת וחופי הים הנפלאים. קוס הוא מתכון נפלא לחופשה נהדרת במחירים סבירים והכל ממש "מעבר לפינה" ובמרחק של פחות משעה טיסה.
מידע כללי על קוס
האי קוס (Kos Island) הוא אי מקבוצת האיים הדודקאנסיים הנמצאים בשליטתה של יוון בארכיפלג האיים היווניים בים האגאי. הוא נחשב לאתר תיירות פופולארי במיוחד עבור תיירים ישראלים צעירים הכובשים אותו בהמוניהם בשיאה של עונת התיירות (בדרך כלל בחודשי הקיץ החל מסוף חודש מאי- תחילת חודש יוני ועד ספטמבר- בדרך כלל אחרי החגים). האי קוס הפך בשנים האחרונות להיות יעד תיירות אטרקטיבי בעיקר בזכות רצועת החוף הנפלאה שלו- כמעט 100 קילומטרים של חופים זהובים נפלאים לשפת ים קסום ונפלא הסובב את האי מכל עבריו. היתרון המרכזי של קוס הוא בקרבתו היחסית למדינת ישראל, שעה טיסה ישירה משדות התעופה בישראל תוביל אתכם היישר לקוס. דילים שמציעות חברות התיירות הישראליות הכוללים נופשון של מלון+טיסה זולות בדרך כלל ומאפשר להמוני צעירים "לקפוץ על המציאה" ולהפוך את האי בעונת הקיץ למעין אילת בחו"ל.
העיר המרכזית על האי קוס היא- "קוס" (Kos) באופן לא מפתיע. היא ממוקמת בצידו המזרחי של האי לשפת הים ובה יש לא מעט מאטרקציות התיירות שעל האי. רצועת בתי מלון נפלאים, חיי לילה מפותחים ועשירים, טברנות יווניות כמיטב המסורת ועוד שלל בילויים ואטרקציות היכולות להפוך את החופשה עבור כל ישראלי לחופשה המושלמת.
לצד חופי הים הקסומים ואתרי הנופש, העיר קוס בעלת היסטוריה מעניינת. אחד מתושביו המפורסמים של האי הוא היפוקרטס אבי תורת הרפואה המערבית אשר חי במאה ה-5 לפנה"ס על האי, הגה את שבועת היפוקרטס שעד היום נשבעים על פיה רופאים בישראל וברחבי העולם, והפך את האי קוס למעין בית חולים עבור פצועי הקרבות הימיים שהתנהלו בימי ביוון העתיקה. אל האי הובלו הפצועים או לטיפול או להמתות חסד, אלו שטופלו חזרו מהאי היישר אל החזית להשתתף בהמשך הקרבות.
איך מגיעים לאי קוס?
הדרך הנוחה והפשוטה ביותר להגיע אל קוס היא באמצעות טיסות סכר (צ'אטרים) היוצאות מישראל ממגוון שדות תעופה (שדה דב, בן גוריון וחיפה) לאורך הקיץ- עונת התיירות של קוס. הטיסות בדרך כלל משולבות בנופשונים ("דילים") של חברות התיירות הישראליות ומשלבים מלון וטיסה (מומלץ לוודא הן את המלון של הדיל והן את שעות הטיסה על מנת לראות שהחופשה לא "מתמסמסת" לכם על נסיעות) בנוסף יש לקחת בחשבון שטיסות סכר אינן בשעות קבועות ויתכנו איחורים קלים ואף כבדים של ולעיתים אף מספר שעות המתנה.
דרך אחרת להגיע לקוס היא באמצעות טיסות מאתונה (ניתן לקחת טיסה מישראל לאתונה ומשם לקוס). אופציה אחרת להגעה לקוס היא באמצעות מעבורות היוצאות על בסיס יומי הן מהאי רודוס והן מבודרום שבטורקיה. בדרך זו ניתן לשלב את החופשה בקוס עם יעד תירותי נוסף כמו בודרום או רודוס.
קוס – מה לראות ומה לעשות?
החופים של קוס
רצועת החוף של קוס היא כאמור סימן ההיכר שלה והמשאב התיירותי החשוב לה ביותר, מדובר על רצועת חוף קסומה הנפרשת לאורך של 100 קילומטרים מסביב לאי. החופים המוכרים והפופולאריים ביותר מבין חופי קוס הם קאפלוס, טיגאקי וקארדמנה אשר כל אחד מהם עמוס בתיירים ותיירים מכל מדינות אירופה וכמובן גם מישראל. סביב החופים הללו התפתחה תעשיית תיירות שלמה שכוללת פעילויות וספורט ימי, אזורי בילוי, מסעדות פאבים וברים. עם זאת למי שמחפש קצת שקט ושלווה ניתן למצוא גם חופים יותר נידחים בעיקר ככל שמתרחקים מאזורי הציביליזציה ומעיר קוס לכיוון מערב האי.
חיי הלילה של קוס
קוס היא עיר לצעירים. ברחבי האי פזורים לא מעט פאבים, בארים מסעדות ומועדונים הנפתחים עם רדת החשיכה ונותרים פעילים עד השעות הקטנות של הלילה. הרחובות המרכזיים בעיר הם רחוב דיאקון (Diakon) ורחוב נפקלירו (nafklirou) שנחשבים למעוז אזורי הבילויים של העיר. ניתן למצוא בקוס גם מועדונים בסגנון "מערבי" וגם מועדונים מסורתיים יותר בסגנון הטברנות היווניות עם מוסיקה יוונית מסורתית לצלילי בוזוקי, שבירת צלחות ומאכלים מקומיים לרבות אוזו המשקה המקומי ועתיר האלכוהול.
מועדון הפאשן (The Fashion Club)- המועדון המומלץ ביותר על פני האי (ואולי זה כי פשוט אין לא מתחרים) הוא מועדון הפאשן הממוקם ברחוב "קנארי" (Kanari st.). מדובר על מועדון מערבי מודרני הכולל מספר רחבות ובארים הצמודים להן. המועדון גדול מאוד ועמוס בתיירים בעיקר בעונת התיירות. מועדון הפאשן הוא מעוז הישראלים של קוס, מידי ערב גודשים את הרחבה עשרות רבות של ישראלים שאף משפיעים במידה ניכרת על הטעם המוסיקאלי ולכן לעיתים "מתגנבים" להיטים (לרוב מזרחיים) בעברית. המועדון מומלץ לבילוי ובעונת התיירות הוא פתוח משעות הערב ועד אור ראשון של בוקר.
אקסלפיון (Asklepieion)
זהו אחד מהאתרים ההיסטוריים המעניינים ביותר על פני האי קוס. מדובר במקדש שנבנה בימי יוון העתיקה לכבודו של אל הרפואה- האל אסקלפיאוס. האזור נחשף לראשונה בראשית המאה ה-20 על ידי ארכיאולוג גרמני ומהווה עדות מרתקת לימים של תחילת פיתוח תורת היפקורטס תושב האי שהיה לאבי הרפואה המודרנית המערבית. במקום התנהל בית ספר לרפואה בו למדו הסטודנטים של אותם ימים את רזי הרפואה והטיפול בחולים. כיום ניתן להתרשם הן מהמקדש והן מהנוף הנפלא הנשקף מן המקום.
צילום: Michael Schmalenstroerהעץ של היפוקרטס (Tree of Hippocrates)
אם בהיפוקרטס עסקינן, הנה עוד אתר מורשת היסטורי המשויך לאבי תורת הרפואה, אם כי בכוחות המדע המודרני נראה שמדובר בעיקר במיתוס. מדובר באתר ובו מצוי עץ יפיפה עתיק יומין ובעל גזע עבות וצורה ייחודית. על פי האגדה נהג היפוקרטס לשבת בצילו וללמד את תורתו לתלמידיו. כיום לאחר בדיקות מדעיות שבוצעו לעץ גילו תוארך לכ-800 שנים ובהתחשב בכך שהיפוקרטס חי במאה ה-5 לפני הספירה כנראה שמדובר בעיקר במיתוס נחמד- אבל עדיין מיתוס. אם זאת הדבר לא מפריע להמוני התיירים לכבוש את האתר בהמוניהם ולהרגיש קרובים אל הרופא ההיסטורי.
צילום: JD554מצודת האבירים (Neratzia Castle)
אתר תיירותי נוסף מעניין נמצא בסמוך לנמל קוס הישן. המצודה היפה נבנתה על ידי מסדר האבירים של יוחנן הקדוש במאה ה-15 והיא מתפרשת על כל אזור הנמל. המצודה היא מבנה מרשים שנבנה על פי הקוד הארכיטקטוני שאפיין את התקופה הונציאנית. המצודה עמדה זמן לא רב עד שניזוקה קשות ברעידת אדמה שפקדה את האי, לאחר מכן שוקמה במאה ה-16 ומאז היא מפארת את האזור. מדובר על אתר תרבותי-היסטורי מעניין שווה לבקר בו וגם להשקיף על החוף.
צילום: JD554העיר העתיקה של קוס (Kos Old City)
אזור העיר העתיקה של קוס מצוי בחלקה הצפון מזרחי של העיר קוס (שממוקמת כאמור בצידו המזרחי של האי). העיר העתיקה כוללת בתוכה שרידים של ותגליות ארכיאולוגיות של מבנים קדומים מתקופת יוון העתיקה, מקדשים הלניסטיים מן התקופה הקלאסית ומוזיאונים שעוצרים בתוכם תגליות וסיפורים מעניינים על עברה של העיר קוס. במקום ישנם לא מעט פסיפסים מרשימים ואפילו בית עלמין יהודי עתיק. מומלץ להסתובב בין הסמטאות ורחובותיה של העיר העתיקה, אך כאמור הדבר מיועד לחובבי ההיסטוריה והארכיאולוגיה או לאלו שמאסו בים ובבריכה (מה שבדרך כלל לא קורה…)
צילום: Bukvoedזמן טיסה לקוס: טיסה ישירה לקוס אורכת כשעה (ולעיתים אף פחות).
עלויות מחייה: עלויות המחייה בקוס משתנות בין האזורים הכפריים יותר והאזורים התיירותיים. ככל שתסתובבו בלב אזורי התיירות "תזכו" למחירים לתיירים הגבוהים בצורה קיצונית (בייחוד מאז שהחלו להיות נקובים באירו).
מזג אוויר בקוס: מזג האוויר המאפיין את קוס הוא אקלים ים תיכוני חמים ונוח. עונת התיירות של קוס (המקבילה לעונת הקיץ בישראל מבחינת חודשי השנה) מאופייני בימים נפלאים שטופי שמש. הטמפרטורות בקוס חמות בעונת הקיץ, הימים בהירים ומלאי שמש. הלחות לעיתים מעיקה אך לרוב "נשברת" באמצעות רוחות נעימות המגיעות מן הים לעת ערב.
-
יוון - מידע כללי
יוון ארצם של אריסטו ואפלטון, מולדתם של אדיפוס ואנטיגונה ארץ...
-
רודוס
רודוס, האי היווני הנפלא הוא יעד תיירותי מועדף על ידי המוני...
-
כרתים
כריתים הוא האי הגדול ביותר במדינת יוון והאי השני בגודלו בחלקו...
-
איוס
איוס הוא "אי המסיבות" של יוון. האי שממתג את עצמו כאזור הבילויים...
-
מיקונוס
מיקונוס הוא אחד האיים היפים ביותר בארכיפלג האיים היוונים....
-
לינדוס
לינדוס היא עיירה קטנה וקסומה הנמצאת באי רודוס ביוון במרחק...
-
סנטוריני
סנטוריני – מידע כללי סנטוריני (Santorini), קבוצת איים...
-
ספינלונגה – כרתים
האי ספינלונגה הוא אי קטן הנמצא מצפון מזרח לאי כרתים ביוון...
-
קורפו
קורפו, אי ממערב ליוון שנחשב לאחד מאתרי התיירות היפים ביותר...
-
זקינטוס
מתוך האיים הרבים והיפים שיש ביוון, ושחלקם כולנו מכירים, יש עוד אי מקסים...
הוסף תגובה